Oh lá lá…! Cadeaux de Noël

Ajándékot adni és kapni az ünnepek kiváltsága, a hétköznapok kitüntetése, az életünk része. Szeretnénk olyasmit adni, kapni ami élményt szerez, örömet okoz. Azt vallom, hogy az a hatás ami az érzékszerveinket éri, nagyon befolyásolja az érzelmeinket, tehát minél több érzékszervünk “bevonódik” annál komplexebb lesz az élmény.

Mikor azon gondolkoztam, hogy mivel is töltsük majd meg a szép ajándékdobozokat, elsősorban (naná!), hogy az illatokat terveztem meg, és nemcsak azért mert az illatok világában élek – vagy talán mégis? – hanem mert intenzíven befolyásolják az érzelmeinket és képesek felébreszteni a múlt emlékeit. Ezért a kiválasztásuknál  törekedtem arra, hogy az illatokkal  a dobozba csempésszük az alkalom hangulatát, egy kis romantikát, némi múltidézést….

Így került a hölgyek dobozába egy nosztalgikus karácsonyi illat, a férfiaknál kicsit direktebb illatot választottam (az ő nosztalgikus érzelem világuk talán kevésbé intenzív :-)), a gyermekek pedig egy finom citromfüves tiszta illatot kaptak. Mindezeket a saját receptünk szerint készült szappanjainkba zártuk. Kényeztető finom illatok, szép formák! Kezdődhet a gyártásuk!

    

Na de van még hely a dobozban, lássuk csak mivel kényeztessük tovább hedonista énünket! Illatpárnákra gondoltam, melyek ugyanazt az illatot adják, mint a szappanok. Csak a fantázia szab határt a felhasználásának! Tehetjük ruhák közé, felakaszthatjuk ajtókilincsre, szekrénygombra, illatosíthatjuk vele gépkocsinkat. Megtaláltam a hozzá illő anyagokat és a elkészültek a próbadarabok. Kezdődhet a szabás-varrás!

    

Amint elkészültek megtöltjük őket a finom illatokkal és  várakoznak, hogy dobozba kerüljenek.A gyermekeknek azt terveztem, hogy a doboz kedves mintáját rávarrjuk egy kis törölközőre, szerintem ezt mindenki imádni fogja! Kisgyermekes munkatársaim megerősítettek ebben!

Már nagyon izgatottan vártuk, hogy a nyomdából megérkezzenek a dobozok, ez a várakozás csupa izgalom, az érzelmek hullámvasútja. Nem rontottunk -e el valamit, nem felejtettünk-e le valamit, szépek lesznek – e a színek, a tónusok stb. stb. megannyi válaszra váró kérdés, amire a választ csak akkor kapjuk még amikor már nincs lehetőség a változtatásra.

A kocka el van vetve!
Aztán pár nappal ezelőtt megszólalt a telefon…..elkészültek a dobozok! A Manufaktúránkban érezhető volt a várakozás izgalma, egyszerre feszült és bizakodó, kicsit türelmetlen de mégis félelemmel átitatott érzések, vajon olyan lett – e a végeredmény amilyet elképzeltünk?Amint lehetett már indultunk is hogy elhozzuk őket!
És az igazság pillanata! Gyönyörűek!
“Nagyon jó érzés a kezünkben tartani. Tapinthatóvá vált valami, amit az álmainkból hoztunk, hogy bárki kaphasson belőle. Ünnep, játék, Fény, gyermeklét, öröm zeneszó, mesevilág…Mindannyian benne vagyunk!” Meli 🙂

És még egy MEGLEPETÉS!
A karácsonyi dobozokat új arculati elem díszíti, a keletkezésének egy külön bejegyzést szentelek. Kedden már olvashatjátok is! Most előzetesként csak annyit, hogy egy hosszú, sok töprengéssel és nagyon sok vicces pillanattal telt időszak után megszületett az: “EAU DE TIHANY” !

    

Szeretettel Tihanyból:
Hollán Éva
A Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítója
….és az “Illatok Háza” bejegyzések szerzője:)