Karácsonyi tervezés…

…amit nem lehet elég korán elkezdeni!
A karácsonyi “készülődés” nálunk már javában folyik, hiszen csak így lesz lehetőségetek és persze minden kedves vevőnknek, hogy a karácsonyi ajándékötleteiben helyet kaphasson a mi illatos világunk!
Mert mi az idén is illatosat álmodtunk! Szépet és illatosat, alkalomhoz illőt, hogy ha kedvelitek illatainkat, magatokénak érzitek stílusunkat, a téli hónapokban is találjatok kedvetekre valót.
A Karácsony – az ünnepek ünnepe Assisi Szent Ferenc szerint – pedig egészen különleges alkalom arra, hogy az illatoknak még fontosabb szerep jusson ebben az időszakban!
Így aztán arra gondoltam, megmutatom a mi Karácsonyunkat: stílusban, designban, illatban, ajándékban!
A múlt héten megosztottam veletek az első lépéseket, hogy az idén milyen “világot” álmodtunk a Karácsonynak, most pedig nézzük csak hogyan válhat valóra mindaz ami a képzeletünkben megszületett!
Először is azt döntöttük el, hogy készüljön ajándékdoboz: hölgyeknek, uraknak, és gyermekeknek is! Ez szerintem kedves ötlet és igen praktikus megoldás az ajándékozás szempontjából.
Elkezdődött hát a doboz borítójának a megtervezése, az elemek és színek kiválasztása.
A képi világ ugye már megszületett: carousel, óriáskerék, diótörő, balerina….

  
Meli elkezdte megrajzolni a részleteket és hát ….higgyétek el, hosszas és fáradságos munka ez!
Szerencsére (én ezt annak tartom:-)) ő is legalább olyan maximalista mint én, így addig rajzolja, festi újra meg újra, amíg elégedettek nem vagyunk az eredménnyel!
A hölgyek dobozára a carousel került valamint a Diótörő balerinája amint hangjegyeken táncol.
A férfiak dobozát óriáskerék és a diótörő figurája díszíti jelképezve, hogy ezt az ajándékdobozt
nekik szántuk.
A gyermekeké lett minden kedves játék ami túlélte az újabb és újabb divathullámok kísértéseit: a lovacska, a búgócsiga, a zenélő dobozon pörgő-forgó balerina. Erre Tihanyt is rácsempésztük hógömb formájában! Ugye milyen kedves ötlet?
Kedvenc színeim a fehérek és kékek – melyek a stílusunkat is meghatározzák-, szépen illenek a téli-karácsonyi időszak színvilágához.. (Azért egy kis aranyat is odavarázsoltunk!)
És még messze nem vagyunk ám kész! Szerencsére van aki tovább segíti a folyamatot, ő Vivi, akinek nemcsak a klassz fotókat köszönhetjük amiket időről-időre a bejegyzéseinkben láthattok és nemcsak a nagy szakértelemmel préselt levendulavirágos képeket amiket viszont az üzleteinkben találhattok, (nagyon szépek) hanem ő végzi azt a szerkesztői munkát ami által “gépre” kerülnek a kézi rajzok. Huh! Ennél a folyamatnál is garantált a sok munkaóra!
De az is garantált, hogy a végeredmény nagyon szép lesz és bízom benne, hogy akiket megajándékoztok majd ezek valamelyikével, úgy fogja majd érezni hogy egy igazán különleges ajándékot kapott!
És, hogy milyen lesz az idén a mi karácsonyunk? – hétről-hétre egyre több mindenre fény derül!
Jövő héten azt is elárulom, hogy vajon a dobozokba mi kerül?

Szeretettel Tihanyból

Hollán Éva
A Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítója
….és az “Illatok Háza” bejegyzések szerzője:)