Karácsonyi hangulatban…

Minden karácsonyi készülődés az érzelmek tobzódása, szunnyadó gyermeki énünk felébredése, miközben néha (én gyakran!) versenyt futunk az idővel. De minden évben elhatározom, hogy jövőre másképp csinálnom! Egyszer biztosan sikerülni fog!
Viszont az üzleteinkben már elkezdtük megteremteni az ünnepi hangulatot, a “Diótörő” mesevilága inspirálta az idén a karácsonyi kollekciót, így a kirakataink dekorációját is ehhez a témához igazítottuk.
Nézzétek csak milyen szépek lettek!

  

Sőt, ha kedvet kaptatok, az otthoni ablakok, üvegfelületek díszítéséhez, csak néhány dologra lesz szükségetek: pár papírsablon, (a mintát  megrajzoljátok egy papírkartonra majd kivágjátok, mi hópihéket és csillagokat használtunk,  hóspray-vel és/vagy arany spray-vel lefújjátok a formákat: íme a téli hangulat!

  

Ja, és a bátrabbak egy arany dekortollal szabadkézi rajzokat is pingálhatnak! Most ne is gondoljunk arra, hogy az ünnepek után le kell tisztítani az üveget ;)! A hóspray eltávolítása egyszerű művelet, de az aranyspray csak speciális oldószerrel engedi magát eltüntetni.

 

A Manufaktúránkban már jó ideje készülnek a karácsonyi kollekció termékei, és hogy mi került ezekből az üzleteinkbe?

A karácsonyi ajándék dobozok már kis szériában ott vannak és folyamatosan készülnek! Örömhír viszont, hogy jövő hét közepétől már megrendelhető lesz az online boltunkban is! De erről aktuálisan még hírt adunk…

 

A karácsonyi enteriőrök tervezése és megvalósítása számomra az év egyik fénypontja. Évről évre, – stílusunktól nem eltérve – a lehetőségek tárháza áll rendelkezésre. Mindig jelen van benne a múlt bája, (mondtam már, hogy a régi tárgyak vonzásában élek?:-)) a nyugodt, békés környezet iránti vágy, a “régi holmik” tisztelete.
Így, a tavalyi karácsonyi enteriőrben kedvencem volt a régiségpiacon beszerzett ónémet tükör, amin a festékréteg már nagyon ütött-kopott, a foncsor pedig pont annyira pattogott le a hátuljáról, amennyitől gyönyörű, szép patinát kapott. Csak rádobtam a sarkára egy provence-i piacon szerzett, csak kicsit avétos gyöngyös tülldarabot, és máris stílusos háttere lett egyéb dekorációnak, de önmagában is mesés!

  

Hogy mit láthattok az idén, ha véletlenül nem tudtok eljönni Tihanyba, amit pedig nagyon ajánlok, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan az idén is megvendégelünk benneteket egy finom teával, egy kis teasütivel – szóval ha mégsem tudnátok eljönni, jövő héten megmutatom itt!

(Enteriőr fotók: Fabricius Anna, dekorálás fotók: Szabóné Tóth Judit munkatársunk)

Szeretettel Tihanyból:
Hollán Éva
A Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítója
….és az “Illatok Háza” bejegyzések szerzője:)