…íme az Eau de Tihany!

Örülök a sok pozitív visszajelzésnek ami a karácsonyi dobozaink bemutatása után érkezett, reméltük, hogy tetszeni fog és szívesen adjátok és kapjátok majd!
Ezen a kollekción találkozhattok először egy új logóval amivel kapcsolatban – amint ígértem is – beavatlak benneteket a kulisszatitkokba.
A Manufaktúránkban sok mindent készítünk, minden esetben nagy hangsúlyt fektetve az egyediségre, a minőségre de a cégünk alappillére  természetesen a tihanyi levendula. Hosszú ideje érlelődött a gondolat, egy márkanév ötlete ami utal a termék eredetére,  kifejező és szerethető.
Még az a szempont is megfogalmazódott, hogy lehetőleg “nemzetközi” legyen, de azért “honos”.
Rengeteget ötleteltünk, időnként fellángoltunk, majd lecsengett a lelkesedés mert egyszerűen nem jött az: igen, ez az! érzése. Ilyenkor mindig lehangolódtunk kicsit, bár nem titok, rengeteget nevettünk is közben, mert a brainstorming kezdeti megfontolt javaslatait egyre viccesebb ötletek követték.
Persze mindig csak időszakosan adtuk fel, mert tudtuk, hittük, hogy előbb-utóbb megszületik majd!
És így is lett!
Éppen külföldről tartottunk hazafelé, mikor bevillant a név: EAU DE TIHANY!
Gyorsan átfuttattam a szempontokon: utal a termékeink eredetére  hiszen benne van a helyiség neve: Tihany. Magyar nyelven azt jelenti: Tihany vize …és mi más lenne a levendula virágvíz, ha nem Tihany vize? Francia nyelven az Edt ugye az Eau de toilette rövidítése ami egyfajta illatkoncentráció, és hát ezzel foglalkozunk, ez a Manufaktúránk zászlóshajója. Nemzetközi de mégis ismert, itthon is használatos kifejezés, ráadásul a francia nyelv elegáns és  már többször említettem ellenállhatatlan vonzódásomat Franciaország iránt.
Egyszóval: tökéletes!
Alig vártam, hogy ezt megosszam a munkatársaimmal és együtt örüljünk, ennek a cégünk számára nagyon fontos állomásnak. Így is lett! Mindannyian fellélegeztünk és hozzá kezdtünk a megvalósításhoz.

  

Meli boldogan rajzolgatta a “nemistudomhányféle ” vázlatot a képi világhoz. A  levendula tövet amit eddig is használtunk, kicsit stilizáltuk a névhez hangolva stílusban. A színek is az általunk használt színvilágban maradtak.


Közben Vivi – róla is meséltem már – betűtípusokat keresett fáradhatatlanul, mert nagyon fontos a jól eltalált, jól használható tipográfia. Vivinek szerencsére nagyon jó szeme van ehhez így szerintem tökéletes lett az eredmény.

Nagy segítség az a  szerkesztői munka amit nálunk végez nem is szólva a szép beállításokról amiket az általa készített fotókon láthatunk.
Milyen szerencse, hogy ehhez is ért!

Ahogy haladtunk a folyamatban előre és kezdett végleges formát ölteni az EAU DE TIHANY, arra gondoltam, hogy valóban igaz a mondás, hogy semmi nem történik előbb vagy utóbb, mint arra megérne.

    

Elkészültünk…megszületett az EAU DE TIHANY! Reméljük szerencsés élete lesz, sok örömet szerez majd és jó hírünket viszi  a világban.
Fogadjátok szeretettel!

Szeretettel Tihanyból:
Hollán Éva
A Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítója
….és az “Illatok Háza” bejegyzések szerzője:)