A márka

Az ihlet

Vannak sorsfordító dátumok úgy emberek, mint ahogy helyek, települések életében is. 1924 ilyen évszám!
Egy nagyszerű ember, korának kiváló tudós elméje Dél-Franciaországból hazatérve kitartóan keresi azt a területet, amely a legautentikusabb körülményeket biztosítja egy levendulaültetvény létrehozásához. A tudós, Európán kívül is méltán elismert vegyészmérnök, a hazai illóolajnövény-termesztés és az illóolajok gyártása terén is óriási munkásságú dr. Bittera Gyula.

A hely amit minden szempontból legalkalmasabbnak talál erre a célra, a Tihanyi-félsziget. A talaj, a víz, a klíma együttes hatásának eredménye egyedivé, és különlegessé varázsolja ezt a tájat! Ezeknek az adottságoknak birtokában kezdődik meg az ültetvény telepítése, folyamatosan nő. A lepárolt olaj olyan kiváló minőséggel bír, hogy híre külföldi lapok témája lesz!

Ez a bámulatos munka és kitartás, ösztönöz bennünket és ihletet ad, hogy tovább szeretgessük,dédelgessük a levendulát, és vele együtt múltját, és jelenét ápoljuk!

A küldetés

Manufaktúránk Bittera Gyula értékteremtő munkálkodásának nyomán, szellemi örökségét felvállalva alakította ki küldetését, példának tekintve azt az elhivatottságot és tökéletességre való törekvését, mellyel hírnevet szerzett a tihanyi levendulának.

Küldetésmondatunk:
A  tihanyi levendula értékét emelni, általa egyetemes értékeket közvetíteni. Bizonyítani, hogy képesek vagyunk közösen világszínvonalat létrehozni, miközben ez örömmel és megelégedettséggel tölt el mindannyiunkat.

Tihany

Tihany az egyik legváltozatosabb és legszínesebb fekvésű településünk, amely teljesen beleolvad az őt körülölelő gyönyörű természetbe.

Már a félsziget elhelyezkedése is különlegessé teszi a tájat. Benyúló alakjával kettéválasztja, és markánsan meghatározza a Balatont, másrészt kimagasló dombjai, hegyei, izgalmas képet tárnak elénk.

A félsziget különleges természeti értékei igazi kincseket rejtenek. Körbejárva és felkutatva a vidéket szemünk elé tárul a vulkanikus erők évmilliókkal ezelőtti munkája. A krátermaradványokban keletkezett, és a Balaton vízszintjénél magasabban fekvő lefolyástalan két tó: a Belső – és a Külső-tó, valamint a kisebb-nagyobb változatos formát öltő gejzírkúpok. Aranylóan sárgás színük és fényük minden évszakban rabul ejtik az erre látogatót. A tavak mentén, és az erdőkben barangolva láthatjuk, hogy ez a vadregényes táj, számos ritka növény- és állatfajnak is otthont ad. Ez főként az átlaghoz képest enyhébb, mediterrán jellegű klímának is köszönhető. Árvalányhaj, őszi vetővirág, törpe nőszirom, és levendulák között kirándulva hallhatjuk esténként az óriás énekes kabóca hangját is…

Különleges és varázslatos ez a táj, ahol csak úgy elröppen az idő, ahol jó megpiheni, és ahova jó évről-évre visszatérni és megtapasztalni a változást és az állandóságot is egyben. Mi is itt találtuk meg a számunkra legértékesebb kincset, a tihanyi levendulát.