A manufaktúra

A manufaktúra

A Tihanyi Levendula Manufaktúra a cégünk központja és egyben szíve.
Itt található a Bittera Gyula Labor, ahol a szappankészítés során, a hagyományos eljárásokat egyesítjük a modern technika nyújtotta előnyökkel. Épületünk központi részén, a kézműves műhelyünkben készítjük és csomagoljuk egyedi termékeinket. Ezt a folyamatot segítik a termékfejlesztők; a kézi rajzok és az újító ötletek alkotói világával. A gondtalan működést, és a Manufaktúra háttér munkáját a koordináló iroda támogatja.

Cím: 8237 Tihany, Csokonai u. 62.
Email: info@levendulamanufaktura.hu

A szappangyártás

Manufaktúránkban, Bittera Gyula tiszteletére elnevezett laborunkban folyik a szappangyártás, ahol a hagyományos eljárásokat egyesítjük a modern technika nyújtotta előnyökkel. A szappankészítés gondos kezű mesterei „öntik formába” az illatos alkotásokat.
A szappanok előállítása során a levendula sokoldalúságát virágként és olajként is használjuk, hogy önmagában és illatpárként is kiváló variációkat alkothassunk belőle. A legjobb minőségű alapanyagokból és növényi olajok felhasználásával készítjük változatos szappanpalettánkat.
A szappanjaink összetevői természetes gondoskodással ápolják és frissítik a bőrt.
Szeretnénk, ha ebből a gondoskodásból egy kis szeletet, szappanformában mindenki haza vihetne otthonába…

A földünk

2014-ben Tihany nyugati bejáratában a 71-es út mentén lévő delta alakú földterületen levendulamező telepítettünk, mely már a település határában utal a levendula Tihany életében betöltött fontosságára.
Az egy hektáros földünkbe több mint 10 000 tő lavandula angustifoliát ültettünk. 2016 márciusában pedig a föld közepén álló gyönyörű fűzfa köré, egy labirintust terveztünk, vagy, ahogy mi szoktuk hívni “kerengőt”. Azért hogy messziről jól látszódjon és körbejárhatóvá váljon, hosszúszárú lavandula intermediával alakítottuk ki a köröket.

„A labirintus lecsendesíti az elmét és lelassítja a gondolatokat…a levendula pedig megnyugtat!”