A karácsony illata

Az illat és az íz élmény és érzelem. Mivel mindkettő segíti emlékeink “előhívását” így természetes, hogy az ünnepek idején még kitüntetettebb szerephez jutnak. Míg egykoron leginkább csak testparfümöt használtunk, manapság a trendekben pillantva azt látjuk, hogy az otthon imázsához az is hozzátartozik, hogy kellemes, karakteres illat lengje be életterünket.
Míg otthonunk “keretei” csak ritkán (nagy anyagi és energia befektetéssel) változtathatók addig stílusban, designban sokkal kevesebb erőfeszítés is nagy átalakulást eredményez. De mi is a helyzet a karácsonnyal? Ebben az időszakban mindannyiunkban feltámad az igény arra, hogy dekoráljunk, csinosítsunk, fokozzuk az alkalom bensőséges hangulatát, próbáljuk emlékezetessé tenni az ünnepet. Az illatok tudatos alkalmazásával olyan “illattereket” tudunk létrehozni, amelyek mintegy hangulatfokozóként is praktikus megoldások.
Ezért a magunk módján mi is készültünk a karácsonyi hangulat megteremtéséhez mégpedig egy finom, karácsonyi illat jegyeket hordozó otthon és kelme parfümmel, diffúzerrel.

  

A Diffúzer ön magában is egy üvegbe zárt illatélmény ami egy marék pálcikán keresztül folyamatos illatot biztosít és a lakás bármely pontján elhelyezhető. Ha időnként szeretnénk még “ráerősíteni” az illatra, akkor célszerű az Otthonparfümöt használni, hiszen néhány spricc a levegőbe és máris intenzív illattérben találjuk magunkat.
Na és a Kelmeparfüm? Szerintem remek dolog, hogy otthonunk textíliái -legyen az a bútorok kárpitja, függönyök, fehérneműs fiókok vagy a gardrobe – ugyanazt az illatot viselhetik amit éppen hangulatunk vagy az alkalom megkíván.


És képzeljétek milyen kellemes meglepetésben lesz részetek, ha mostanság Flancos ruhát rendeltek online! (www.flancos.hu)
Kedves barátaink akik kitűnő ízléssel alkotják meg a Flancos stílusát – amúgy nekem is a kedvenceim😊 – az idei karácsonyi időszakban egy kis illatélménnyel is kedveskednek online vásárlóiknak.
Szóval szippantsatok bele a csomagba és élvezzétek a flancos ruhákat, kiegészítőket!

Ha pedig Tihanyba jártok, látogassatok be hozzánk, forró teával és finom nasival kínálunk benneteket!

  

(A fényképek készítői: Hollán Éva, Bognár Vivien, Flancos)

Szeretettel Tihanyból:
Hollán Éva
A Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítója
….és az “Illatok Háza” bejegyzések szerzője:)